Hardhout Picknicktafel

Published Jun 02, 22
7 min read

Picknicktafel kopen?

Picknicktafel kopen? Wil jij ook ongestoord kunnen genieten van elke zonnige dag van het jaar? En dit alleen, met uw partner of de hele familie? Dan zullen onze tafels u zeker kunnen verleiden! Een picknickbank is een tafel met vaak daaraan gemonteerde zitbanken of tuinstoelen. Ze kunnen gebruikt worden om te lunchen, even uit te blazen of gewoon een gezellige dag aan te spenderen met heel de familie. Je vindt hier alles van inklapbare picknicksets tot supermoderne design picknickbanken. Ook als je een gekleurde picknicktafel zoekt ben je hier op de juiste plek. Een picknickbank is ideaal voor scholen en kinderdagverblijven, dit dankzij zijn robuustheid en functionaliteit. Onze tafels zijn bovendien bijzonder veilig. Dit soort tafels roepen herinneringen op ... Een zomerse barbecues of een picknick met vrienden. Ongecompliceerd en toegankelijk zijn onze picknicktafel of tuinbanken. De klassieke, houten picknicktafel is misschien geen toonbeeld van design, maar er gaat wel een bijzondere kracht vanuit. De eenvoud van structuur, materiaal en productie maakt het een goedkoop buitenmeubel dat onverwoestbaar is.  

Onze visie: Tuinmeubilair is veel meer dan een paar planken bij elkaar.

Het is een verhaal. Het is een service. Bij het aanschaffen van een picknicktafel is het belangrijk dat je bepaalt met hoeveel personen je er aan wilt zitten. Zo zijn er grote picknicktafels (tot 12 personen) maar ook kleinere (tot 6 personen). Als de picknicktafel in de zon staat is het fijn als de tafel een parasolgat heeft. Zo kan je beschut genieten van het mooie weer. Het is een sociaal maar ook ecologisch gebeuren. Zo kiezen onze klanten zeer bewust voor verantwoord FSC-hout. Daarnaast kiezen ze voor kwaliteit, voor degelijk geïmpregneerd hout en voor een service waar we trots op zijn (cfr. tevredenheidsonderzoek 2015). E-woodproducts.nl staat zelf in voor de leveringen en garandeert zo dat de producten in een perfecte staat bij de klant toekomen. De meeste tuinmeubelen kunnen snel geleverd worden. Indien de klant dit wenst, kunnen wij de bestelde goederen ook ter plaatse monteren. Aan de linker bovenzijde van deze pagina geven wij een overzicht van de artikelen die wij samen met u als klant hebben gekozen. Naarmate wij in de loop der jaren tafels voor picknick aan bedrijven, scholen en particulieren hebben verkocht, hebben wij vooral ook geluisterd naar de feedback van onze klanten. Is het hout goed behandeld? Is het duurzaam en verantwoord hout (FSC)? Zijn de tafels om te picknicken eenvoudig te monteren? Op deze manier hebben wij enkele topproducten kunnen creëren.

Tweedehands Picknicktafel Little Tikes

Wie houdt er nu niet van die heerlijke lange en zwoele zomeravonden, waarop je lekker lang in eigen tuin kunt zitten en genieten van de zomerse temperaturen, het geluid van tsjirpende krekels, kikkers en vogels in je omgeving, terwijl je geniet van goed gezelschap met familie of vrienden. Het is normaal gesproken het seizoen van het buiten zijn, het doen van meer activiteiten in de open lucht, maar bovenal het ontspannen op je comfortabele eigen tuinset. Koop je picknicktafels online bij E-Woodproducts.

Nu we weer tegen het einde van het tuinseizoen zitten en we een van de warmste augustusweken ooit achter de rug hebben in Nederland met tropische temperaturen die ongekend zijn voor ons klimaat, gaan we weer richting de herfst. Natuurlijk hopen we allemaal op nog een aantal aangename nazomerdagen voordat de herfst goed en wel gaat beginnen.

Na jarenlang op een kunststof tuinset te hebben gezeten ben je eindelijk overstag gegaan en heb je de overstap gemaakt naar mooie houten tuimeubelen voor een meer natuurlijke uitstraling in je tuin - Inmiddels mogen we ons assortiment picknicktafels en accessoires veruit het grootste van de Benelux noemen.. Hierbij had je de keuze uit vele soorten hout, maar op advies van vrienden heb je uiteindelijk voor een mooie teakhouten tuinset gekozen.

Herkomst van teak, Teak is een van de hardste hardhoutsoorten die er zijn. Van oorsprong is deze afkomstig uit Zuidoost-Azië, waar deze boom groeit in de tropische regenwouden van Indonesië, Thailand, Birma en India. Het merendeel van de commercieel gecultiveerde teak in de wereld is afkomstig van plantages in Indonesië.

Door decennialange ontbossing zijn namelijk grote delen van het regenwoud verdwenen en het is algemeen bekend wat dit voor impact op het klimaat kan hebben - Beste en leukste picknicktafel van 2022- E-Woodproducts. Door meer hout uit plantages te gebruiken en bovendien door een keurmerksysteem wat duidelijk maakt waaruit een bepaald soort hout afkomstig is, wordt illegale houtkap voorkomen.

Picknicktafel Opknappen

Sinds 2013 is het in de EU verboden illegaal gekapt hout op de markt te brengen, dus er zijn meerdere keurmerken voor teak in gebruik die de herkomst van het hout aantonen om binnen de EU te kunnen worden verkocht en verhandeld (Banken & Picknicktafels- E-Woodproducts). Keurmerk, Een boom waaruit het teak wordt gewonnen doet er normaal gesproken tachtig tot negentig jaar over voordat deze kan worden gekapt voor de houtwinning.

De EU kent dan ook meerdere keurmerken of labels voor duurzaam geproduceerd hout, waaraan je de herkomst van het hout kunt herkennen en zeker weet dat je een volkomen legaal en ethisch verantwoord product aanschaft. Het bekendste label is het FSC-keurmerk, dat aangeeft dat een hout- of papierproduct onafhankelijk is geproduceerd in een FSC-goedgekeurd bos. Een picknicktafel is een ideale oplossing wanneer je met een groep mensen wilt eten. Je kunt er namelijk gezellig met de hele familie of vriendengroep aan zitten! Kenmerkend aan picknicktafels is doorgaans dat de banken vastzitten aan de tafel, waardoor je veel extra zitplekken creëert.

Eigenschappen van teak, Teakhout heeft van nature een hoog oliegehalte, waardoor het niet snel kan uitdrogen. Het wordt daarom ook veelvuldig gebruikt in de bouw en voor buitengebruik - Onderhoud houten tuinmeubelen. Mede hierdoor hoef je teak tuinmeubelen in principe niet te lakken. Het hout zal na verloop van tijd onder invloed van licht en zuurstof verkleuren naar een mooie zilvergrijze kleur.

Hiermee behoudt het namelijk zijn natuurlijke houtkleur. Daarnaast heeft de vezel van teak de eigenschap rechtop te gaan staan als deze vochtig wordt. Vandaar dat teakhout met name vroeger ook veel werd toegepast in de scheepsbouw voor het scheepsdek (Picknicktafel direct online kopen - E-Woodproducts). Door de rechtopstaande vezels wordt het dek namelijk stroef en glijd je als bemanning niet uit.Verder wordt teak gebruikt voor het maken van meubilair en tuinmeubilair. Het hoge oliegehalte van het hout maakt het hout uitermate geschikt voor buitengebruik. Verder heeft teakhout een duurzaamheidsklasse 1, waarmee het tot de hardste houtsoorten behoort en wel 25 jaar of langer mee kan gaan. Teak heeft een zeer rechte groef en als het van goede kwaliteit is heeft het weinig noesten en spinten en is mooi egaal en glad.

Picknicktafel BobitoOm zolang mogelijk van je teak tuinmeubelen gebruik te kunnen maken is het wel aan te raden deze te behandelen om hardnekkige vlekken of aanslag te voorkomen. Als het hout al is behandeld wil dat zeggen dat er een behandeling op is uitgevoerd, zoals het aanbrengen van een greywash (een soort grijze beits op het hout), waardoor het teak er ouder uitziet.

Als je niet weet of jouw teak tuinmeubelen zijn behandeld met een greywash, dan kun je dit wel zien als je goed naar het hout kijkt. De greywash zorgt voor een grijze waas op het hout. Het hout is niet egaal grijs, maar vertoont grijze gedeelten. Deze greywash zal na verloop van tijd onder invloed van de elementen verdwijnen waardoor weer tijdelijk de natuurlijke kleur van het teak naar boven komt.Deze natuurlijke grijze kleur is meer egaal over het hele hout dan bij een greywash. Een andere behandeling kan zijn het aanbrengen van een teakolie om de natuurlijke kleur van het hout te behouden. Als het hout onbewerkt is, heeft het een natuurlijke kleur, maar zal het na verloop van tijd grijs verkleuren.

Je zult dan moeten wachten tot de greywash is verweerd en verdwenen voordat je een olie of behandeling van het hout uitvoert. Je kunt behandelde teak uiteraard wel schoonmaken. Groene aanslag verwijderen, Onbehandelde teak kan na verloop van tijd buiten een groene aanslag ontwikkelen onder invloed van de weersomstandigheden. Deze aanslag is echter eenvoudig te verwijderen met een combinatie van groene zeep en soda.

Je kunt voor het aanbrengen een speciale spons voor teakhout of een lichtvochtige doek gebruiken. Hiermee voorkom je beschadiging van het hout en kun je de zeep toch goed in het hout wrijven om de vlekken of groene aanslag weg te nemen. Stappen voor het schoonmaken van teak tuinmeubelen, Het schoonmaken en behandelen van teak tuinmeubilair gaan vaak samen.

Douglas Picknicktafel

Vervolgens voeg je hier eveneens 6 eetlepels soda aan toe en mengt dit goed door elkaar. Soda is eveneens een milieuvriendelijk product mits je er een afgepaste beperkte hoeveelheid van gebruikt. Soda wordt vaak gebruikt als huishoudelijk reinigingsmiddel en om vlekken uit kleding of wasgoed te verwijderen. Door gebruik te maken van een zachte of harde borstel en het mengsel in de lengterichting van de houtnerf in te borstelen wordt dit het beste door het hout opgenomen en voorkom je beschadiging van het hout.

Teak tuinmeubelen natmaken, Voor je begint met het schoonmaken van je teak tuinmeubelen dien je deze eerst goed nat te maken. Je kunt dit het makkelijkste met de tuinslang doen, zodat je ook de stoelpoten en onderkanten van de zittingen goed kunt bereiken (Picknicktafels zijn er van allerlei uiteenlopende merken.). Gebruik nooit een hogedrukreiniger hiervoor, aangezien deze het hout snel kan beschadigen.

Je kunt een zachte of harde borstel gebruiken of een vochtige doek om het sop over het hout te strijken. Let hierbij op de richting van de houtnerf (picknicktafel zeshoek). Door altijd schoon te maken in de lengterichting van de nerf voorkom je dat het hout beschadigd, zeker als je een harde borstel gebruikt bij het schoonmaken.

Grondig afspoelen, Nadat alle teak tuinmeubelen goed schoon zijn en je alle gedeelten hebt gehad, spoel je de meubelen opnieuw grondig af met schoon water. biertafel. Hiermee spoel je alle restanten van de zeep weg. De werkzame delen van de groene zeep zullen in het hout trekken en behalve voor reiniging ook voor bescherming van het hout zorgen.

Dit zal geen nadelige gevolgen hebben voor bijvoorbeeld je gras. Goed drogen voor behandeling, Als je van plan bent om ook nog een teakolie aan te brengen zal je je teak tuinmeubelen eerst goed moeten laten drogen. buiten picknicktafel. Het hout dient daarvoor door en door droog te zijn, dus het is te adviseren het tenminste 48 uur goed aan de lucht te laten drogen (zonder tussentijdse neerslag).

Exit Picknicktafel

Hardnekkig vuil en vlekken, Voor hardnekkige vlekken kun je het hout eerst licht opschuren voordat je het schoonmaakt met groene zeep en soda. Ook dit dien je altijd in de lengterichting van het hout te doen. Hiermee zal je vrijwel alle vlekken eenvoudig kunnen verwijderen. Hoe vaak dien ik teak tuinmeubelen te reinigen? Het schoonmaken van teak tuinmeubelen is relatief eenvoudig met de hierboven genoemde stappen.Dit is normaal en tast het hout niet direct aan. Met name als de meubels de hele herfst en winter buiten staan is dit moeilijk tegen te gaan. Doorgaans is een of twee keer per jaar reinigen voldoende om ze in goede staat te houden. Ook als er geen aanslag te zien is dien je ze alsnog te reinigen.

Picknickbanken  (en andere tuinmeubelen) te koop

Wij leveren uw bestelling met eigen bestelbusjes! Op deze manier verzekeren wij de kwaliteit van  de geleverde producten. Picknicktafels bestaan al sinds jaar en dag. Zo op het eerste gezicht lijkt een picknick tafel gewoon een picknicktafel. Wij leveren picknicktafels gratis af door heel Vlaanderen en Nederland. Wij maken daarbij geen onderscheid tussen klanten die 1 picknicktafel bestellen of klanten die meer dan 10 picknicktafels bestellen.  Een plaatsbezoek bij jou thuis is ook steeds mogelijk, zo zien we met welke ruimte we kunnen werken en welke opportuniteiten zich voordoen. Wij staan je graag bij in jouw zoektocht naar de ultieme buiten ervaring!  Heb je vragen over Picknickbanken? Dan kan je deze vragen altijd stellen aan ons personeel in de vestiging bij jou in de buurt. Of kijk eens bij onze adviespagina over tuinmeubelen kiezen of tuinmeubelen maken van hout voor handige tips en meer informatie van onze experts over picknicktafels.

Tuinmeubelen bestel je eenvoudig online

Kortom niks houdt je meer tegen! Zorg voor de perfecte voorbereiding en ga aan de slag met je biertafel project. Daarnaast zorgen we er altijd voor dat uw picknick tafel zo snel mogelijk bij u thuis of uw bedrijf wordt afgeleverd.  Ben je op zoek naar een leuke picknicktafel voor in de tuin of de perfecte, inklapbare picknickset voor op de camping? Zowel tafels met stoelen als heuse buitensalons of loungesets in prachtig en onderhoudsvrij wicker of aluminium met onderhoudsvrije  stoffen in verschillende kleuren en afwerkingen. Picknickbanken heb je bij ons in aluminium, teak of een combinatie van beiden. Dankzij het kwalitatieve materiaal van de picknicktafels heb je niet alleen weinig onderhoud aan je tuintafel, maar geniet je ook jarenlang van het tuinmeubel. Picknickbanken zijn stoer, praktisch én je hebt er jarenlang plezier van. 4 personen of 6 personen, met hoeveel je ook aan tafel wilt gaan zitten. Heb je een mooie picknicktafel op het oog, maar wacht je nog op de juiste aanbieding? Natuurlijk wil je zo goedkoop mogelijk je nieuwe picknicktafel kopen. We houden je hier op de hoogte van onze picknicktafels aanbiedingen en speciale acties.

Waarom een picknicktafel aanschaffen?

1. U wilt een tafel waarvan het hout afkomstig is van verantwoorde bossen (FSC)? 2. U wilt veilige afgeronde hoeken zodat uw gasten en kinderen zich niet kunnen bezeren? 3. U bent op zoek naar een robuust buitenmeubel? 4. U wilt een zéér stevig en stabiel model? 5. U wilt een tafel voor picknick met dikke planken die onder druk is geïmpregneerd? 6. U wilt een tafel die makkelijk te monteren is? U wilt dat wij de picknicktafel bij u komen monteren? 7 U wilt graag dat de picknick tafel in een originele staat en ongeschonden bij u geleverd wordt? 8. U wilt eerste kwaliteit hout? U wilt geen krassen of beschadigd hout? 9. U wilt de picknicktafel over een paar dagen bij u thuis of bedrijf? 10. U wilt 2 jaar garantie?
Slechts één antwoord op al uw vragen = Een tafel van e-woodproducts.nl

Contacteer ons:

E-woodproducts.nl is de leverancier van KING & ROYAL KING tafels en banken in Nederland. U kunt ons contacteren via GSM: +31 6 45 48 90 54 (Mark Dirksen), of een bericht sturen via ons e-mailadres: contact@e-woodproducts.nl

Navigation

Home

Latest Posts

Verhuur Van Bouwmaterieel

Published Jan 16, 23
7 min read

Hartman Groene Tuinstoelen

Published Jan 12, 23
7 min read

Greenline Veranda

Published Jan 10, 23
10 min read